Belföld

Közösen fogadták a hazatért honvédeket

Szekeres és Lázár együtt köszöntötték az afganisztáni béketeremtésben résztvevő katonákat.

278 magyar katonát, a tartományi újjáépítési csoport hetedik váltását fogadta a honvédelmi miniszter és az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke Hódmezővásárhelyen,

Szekeres Imre tárcavezető kijelentette az afganisztáni misszió a magyar honvédség egyik legfontosabb vállalása, és így nemzeti érdekérvényesítésünk fontos eszköze. Az afganisztáni küldetésben Magyarország erejéhez mérten, közmegelégedésre vesz részt – mondta a politikus. Szekeres Imre kitért beszédében arra is, hogy az elmúlt időszakban szükség volt a nemzeti konszenzusra a magyar honvédség átalakításához, és szükség lesz erre a jövőben is.

Lázár János (Fidesz) Hódmezővásárhely polgármestere, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta: az, hogy valamennyi katona épségben és egészségben hazatért, a kemény felkészülés eredménye. A politikus közölte, mindent megtesznek azért, hogy a következő időszakban valamennyi szükséges feltétel biztosítva legyen feladataik sikeres ellátásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik