Belföld

Idén is lesz repülőnap Kecskeméten

Augusztusban ismét megrendezik a kecskeméti repülőnapot - jelentette be Szekeres Imre honvédelmi miniszter kedden Kecskeméten.

A repülőnap megrendezéséhez a Honvédelmi Minisztérium biztosítja majd a szükséges költségvetést – mondta a miniszter a honvédségi nyugdíjasoknak szervezett fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Szekeres Imre szerint ma a honvédség társadalmi elismertsége nagyon nagy. A miniszter ugyanakkor utalt az utóbbi hetekben történtekre. Úgy fogalmazott: “Voltak olyan események, voltak olyan hivatásos katonák, akik megszegték az esküjüket és megszegték a törvényt”.

Szekeres Imre hangsúlyozta, minden ilyen esetben a legszigorúbban jártak el és így is fognak eljárni. Véleménye szerint ez nem ad semmilyen alapot arra, hogy magyar honvédség teljesítményére bármilyen árnyék vetüljön, a magyar haderő a NATO-ban az egyik legjobban szervezett hadsereg.

A miniszter emlékeztetett arra: nagy elismerést kapott az is, hogy a NATO-n és az Európai Unión belül Magyarország volt a vezetője és a házigazdája a stratégiai légi ezred létrehozásának, mely Pápára települt.

A magyar honvédség elmúlt négy évét értékelve Szekeres Imre szólt az összhaderőnemi parancsnokság létrehozásáról, valamint a Gripen vadászgépek hadrendbe állításáról, melyek 2010-ben teljesen átveszik a MiG 29-esektől a légtér védelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik