Belföld

Az ünnep része a fél város lezárása

Ez előző évekhez hasonlóan a nagyobb rendezvények környékének lezárásával kell számolnia a fővárosiaknak a március 15-i ünnepségek miatt.

A megállási tilalmak többségére már az ünnepet megelőző napon sor kerül. Így 14-én 20.00 órától lezárják a Nemzeti Múzeumhoz közeli utcákat, a Bródy Sándor utcát a Múzeum körút és a Puskin utca között, a Puskin utcát, a Múzeum utcát és a Múzeum körút mindkét oldalát a Kálvin tér és az Astoria között.

Ugyanakkor tilos lesz megállni a Belvárosban március 14-én 20 órától, majd behajtani, 15-én 06.00-órától a Vajkay utcába , Alkotmány utcába, a Szalay utcába, a Balassi Bálint utcába, a Markó utcába, a Vértanúk terére, a Báthory utcába, a Nádor utcába, a Kozma Ferenc utcába, a Zoltán utcába, a Akadémia utcába a Kossuth térre és a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolóba.
Tilos megállni március 14-én 20 órától a Roosevelt téren és az MTA előtti parkolóban, a Széchenyi felső rakparton a Roosevelt tér és az Arany János utca között, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Arany János utca között, valamint a Lánchíd északi parkolójában. Lezárásra kerül továbbá március 15-én 0 órától a Lánchíd, Pestről Budára.

A nagyobb rendezvények helyszínei és időpontjai:

View Március 15-i kiemelt rendezvények in a larger map

Tilos megállni 14-én 20 órától, majd lezárásra is kerül 15-én 15.00 órától a Madách tér, a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldala az Andrássy út és a Podmaniczky utca között.

Ugyancsak tilos megállni 14-én 20 órától a Március 15. téren az Erzsébet híd alatti parkolóban, a Pesti alsó rakparton a Petőfi tér és a Vigadó tér között, a Petőfi téren. Ugyanezen helyszínek lezárásra is kerülnek 15-én 10.00 órától 15.00 óráig.

Tilos megállni 14-én 20 órától a Báthory utca mindkét oldalán a Bajcsy Zsilinszky út és a Honvéd utca között, Hold utca mindkét oldalán a Bank utca és a Báthory utca között, Aulich utca minkét oldalán a Hold utca és a Szabadság tér között.

Lezárásra kerül 14-én 17 órától 2010. március 15-én 21 óráig a Városház utca a Kossuth Lajos utca és a Szervita tér között, a Gerlóczy utca a Semmelweis utca és a Városház utca között.

Végül, tilos megállni 14-én 12 órától az Attila út mindkét oldalán az Alagút utca és a Szarvas tér között, Dózsa György tér teljes területén, a Váralja utcában az Attila út és a Palota út között, a Krisztina körúton az Alagút utca és a Szarvas tér között, a Palota út mindkét oldalán az Attila út és a Váralja út között. 14-én 22.00 órától lezárásra is kerül a fenti szakasz nagy része. (Az Attila út a Szarvas tér és Alagút utca között, a Dózsa György tér teljes területe, a Palota út a Dózsa György tér és Tábor utca között.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik