Belföld

Sztárrá vált a Nokia-doboz

Úgy tűnik, riválisa akadt a SÜN-nek. Balogh Zsolt szombati bejelentése óta, miszerint egy Nokia-dobozban adott át 15 millió forintot Hagyó Miklósnak, szinte fogalommá vált a „nokiásdoboz”. Immár nemcsak rajongói oldalt és saját blogot tud felmutatni, hanem mértékegységként már a szlengbe is beépült.

Soha még ilyen jó reklámja nem volt egy mobiltelefon csomagolásának, mint a volt BKV-s vezetővel készült interjú óta, amelyben Balogh Zsolt Budapest volt főpolgármester-helyettesének átadott pénzösszegekről vallott. A szombati „kitálalás” óta elárasztották a netet a Nokia-dobozos bejegyzések, montázsok, saját felvételek. A Facebookon már rajongói oldalt is nyitottak a számára, amely már közel 300 tagot számlál.

Dobozos sör is belefér

A népszerű közösségi portálra, akárcsak a külön blogoldalára (nokiadoboz.blog.hu) bárki feltöltheti fotóját arról, hogy mi mindent tudna bepakolni egy Nokia-dobozba. A lelkes dobozolók eddig már beleraktak egy kisméretű Lenin mellszobrot, 25 régi mobilkészüléket, egy, III. Béla névre keresztelt hörcsögöt, valamint 6 darab nagy nedvszívóképességű szivacsot. Sőt az is kiderült, hogy nemcsak 15 millió forintot, hanem 1 híján 20 tojást, két doboz sört, egy tekercs WC-papírt, 3 gázpisztolyt, illetve egy kisebb zacskó füvet is kényelmesen elhelyezhetünk egy Nokia-dobozban. Ám egyesek szerint 40 deka párizsi is belefér.

Bővül az SI-rendszer?

Mértékegységként már a szlengbe is beépült a „nokiásdoboz” kifejezés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Nyelvész Józsi is kimerítően foglalkozik vele a Szlengblogjában. „Jellemzően befolyással bíró politikai szereplő által, közbeszerzésre szánt pénzösszegekből, törvénytelenül, szabályokat megkerülve, trükköket bevetve eltulajdonított több tízmillió forint” – értelmezi a Nokia-doboz kifejezést Nyelvész Józsi, hozzátéve egy példamondatot is: „Demszky, …tiszta kátyú a belváros, hány nokiásdoboz kell, hogy ezeket betömjed?…”.

A twitterezők szerint nincs is szükségünk az euróra, hiszen Hagyó végre bevezette az Nd-t (Nokia-doboz), 1 Nd = 15 millió forint. Bár még rosszul váltják, de jön felfelé – olvasható a Twitteren. Egyesek pedig már komoly átváltásokba is bonyolódtak, miszerint 54 db Nokia=1 db Tocsik.

Új készülék: 0015 Milla

A világhálót a Nokia-dobozos fotómontázsok is elárasztották. Míg egyesek a szlogenjét („connecting people”) aktualizálták, addig mások új típusokkal rukkoltak elő, mint például az N2010 Collecting Money, illetve a 0015 Milla.

KÉPGALÉRIA! (forrás: nokiadoboz.blog.hu)

KÉPGALÉRIA! (forrás: nokiadoboz.blog.hu, Facebook)

Így látják a netezők

Néhány hozzászólás a közösségi oldalakról:

„Remélem a Nokia magyar leányvállalatának lesz annyi sütnivalója, hogy egy „Nokia (doboz) – annyi minden fér bele” típusú reklámmal előáll.”

„Lehetett volna lg doboz is: „life’s good”!”

„A Nokia új dobozgyár építésébe kezdett Komáromban, mivel a magyar piacon az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnőtt a kereslet a dobozaik iránt, miközben telefonból nem fogyott lényegesen több.” (Hírcsárda)

„Én a fizetésemet szeretném ezentúl több nokia dobozban megkapni, ha lehet.”

„A kínaiak meg majd jövő hónapra elárasztják az országot Nokia-doboz formájú pénztárcákkal.”

„Eddig pusztán csak a mobilért raboltak ki embereket a nyílt utcán, de ezután bezzeg már a dobozt is követelni fogják hozzá.”

„A Tescóban nokia-dobozból fizetni a pénztárnál felvágásnak számít?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik