Belföld

Orbán: a neoliberális korszak véget ért

Mindenki a biztonságos változásban érdekeltek.

A változtatás szükségességét hangsúlyozta Orbán Viktor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének gazdaságpolitikai fórumán. Mint mondta: ez így nem mehet tovább, sürgősen változtatni kell, és ennek éppen itt az ideje.

Szerinte reménytelen helyzet nincs, csak reménytelen kormányok, szegény ország nincs, csak gyenge kormányzattal megvert országok vannak. A pártelnök szerint a változtatásban mindenkinek megvan a maga dolga, az övé is, tudatában van a helyzet súlyosságának, saját felelősségének.

Orbán Viktor azt mondta, Európában a neoliberális korszak véget ért, a vállalkozóknak erős kormányra, a Fidesznek erős vállalkozókra van szüksége, az országnak pedig szüksége van mind a kettőre. A pártelnök szerint nem párt-, ideológiai kérdésről van szó, hanem arról, hogy mindkét fél “nemzeti elkötelezettségű”.

Orbán Viktor közölte: ma Magyarország gyenge ország, gyengék a vezetői, a kormányzata, az állama, “gyenge a hazánk”; együtt lehet elérni, hogy az ország élére erős vezetők kerüljenek, hogy erős kormányzat, gazdaság, vállalkozói világ, állam, nemzet legyen.

Varga Mihály volt pénzügyminiszter vezetésével egy bizottság kezdi meg a gazdaság teljes átvilágítását – jelentette be a pártelnök, aki szerint erre azért van szükség, mert Magyarországon van egy olyan “úttorlasz”, amely máshol nincs: az, hogy néhány év óta az országban gyakorlattá vált, hogy a kormány eltitkolja és meghamisítja a valós költségvetési számokat.

“Ha a választásokon túlra gondolok (…), a legnagyobb szakmai dilemmát az okozza, hogy hogyan fogjuk a világ nyilvánossága előtt felfedni az ország valóságos helyzetét anélkül, hogy ne kerüljünk Görögország helyzetébe” – mondta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik