Belföld

Még szabadlábon lehetnek Budaházy katonái

Több olyan ember is szabadlábon van még, aki a Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet tagja volt - közölte hétfő este a Magyar Televízió (MTV) híradója.

A hírműsorban Benkő György, a Budaházy-csoport ügyében hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozó azt mondta: a csoportnak 8-10 olyan tagja lehetett, aki tevékenyen részt vett bűncselekményekben. Ezeket a tagokat katonáknak nevezte, és hozzátette: azt nem tudja, hogy a támogatók és a szimpatizánsok mennyien lehettek.

A büntetőügynek jelenleg 16 gyanúsítottja van, közülük – Budaházy Györggyel együtt – jelenleg 11-en vannak előzetes letartóztatásban. Budaházyt azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal – őket megfélemlítve – befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja.

A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik