Belföld

Demszky: nem tudok pártokhoz vándorolt pénzekről

Demszky Gábor nem tud egyetlen fillérről sem, ami a BKV-tól pártokhoz jutott volna - mondta el a szabad demokrata politikus az RTL Klub híradójának hétfőn.

A főpolgármester erről azzal kapcsolatban beszélt, hogy Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója úgy nyilatkozott: az általa Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyetteshez juttatott pénzek vélhetően párthoz vagy pártokhoz kerülhettek.

Demszky Gábor közölte: ha Balogh Zsolt hozzá fordult volna az ügyek legelején, amikor “először próbáltak pénzt kipréselni belőle”, bejelentést tesz a rendőrségen, vagy felkeresi őt és megteszik együtt a feljelentést, akkor mindez nem történhetett volna meg.

“Neki módja lett volna mindezt leállítani, megakadályozni” – tette hozzá a szabad demokrata főpolgármester.

Arra a kérdésre, saját felelősségét látja-e abban, hogy ez megtörténhetett, a főpolgármester azt mondta: “az én felelősségem abban merül ki, hogy hagytam, hogy egy szuper főpolgármester-helyettest hozzon a Magyar Szocialista Párt, abban, hogy hagytam, hogy Antal Attilát kinevezzék, utána Balogh Zsoltot kinevezzék, bár természetesen egyikükről sem feltételeztem, hogy bűncselekményeket követhetnek el”. Mint hozzátette, ebben írható le politikai felelőssége, nem tudott, nem tudhatott ezekről az ügyekről, “ezeket konspirálták, igyekeztek eltitkolni mindenki elől”.

A főpolgármester közölte: a bíróság feladata, hogy kiderítse, jutott-e a pártoknak a BKV volt megbízott vezérigazgatója által említett 70 millió forintból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik