Belföld

Hamarosan kiderül, merre halad a magyar web

Már csak egy hét és kiderül, hogy a magyar gazdaság nagyágyúi milyen informatikai fejlesztés mellé teszik le a voksukat.

A Web 2.0 Symposium: BarCamp Budapest konferencián nyilvánosan értékelik a start up cégeknek meghirdetett versenyt. A Budapest Bank Startupversenyre több tucatnyi cég írt pályázatot, az előminősítés után a hat legjobb kerül a zsűri és a nyilvánosság elé. Emellett a konferencián az idén is számos újdonságot mutatnak be a web2 világából, és ahogy eddig is, a résztvevők szavazhatják meg a végleges programot.

A Budapest Bank Startup versenyére több tucatnyi innovációs elképzeléssel pályáztak. Az előválogatás után a hat legjobbat értékeli a zsűri. A nyilvános bírálat hasznos lehet azoknak is, akik most nem versenyeznek, mert kiderül, hogy a gazdasági szakemberek milyen szempontok alapján döntenek egy-egy innováció értékéről, akár sorsáról. A zsűri tagjai – Bojár Gábor, Gyulai Zoltán, Jaksity György, Pukler Gábor, Siklósi Zoltán, Simó György, Straub Elek – maguk is jól ismert befektetők, illetve csúcsvezetők.

A konferencia többi programja is kiemelkedő szakmai érdeklődésre tarthat számot. Előad többek között a TechCrunch Europe szerkesztője Mike Butcher, aki az elmúlt években felkerült Anglia leginnovatívabb személyiségeinek toplistájára, és szinte már hagyományként Chris Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A vállalkozó kedvű jelentkezők maguk is tarthatnak előadást vagy felvethetnek témákat. Az előadások végleges rendjét azonban csak március 6-án ismertetik a szervezők, mert a konferencia közösségi oldalán a regisztrált látogatók szavazatai döntik el, hogy melyik bemutató kerül a nagyterembe, vagy éppen egy 10 fős kis asztalhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik