Belföld

EP: a lakásépítés legyen prioritás!

A magyar kormánynak prioritásként kell kezelnie a hátrányos helyzetű térségekben a lakásépítési és lakásfelújítási programokat - mondta Lambert van Nistelrooij, az Európai Parlament (EP) Regionális Fejlesztési Bizottságának néppárti koordinátora, EP-képviselő pénteken egy lakossági fórumon Tuzséron.

A holland politikus a hátrányos helyzetű kistérségek fejlesztési elképzeléseiről szóló fórumon emlékeztetett arra, hogy – az ő javaslatára – az Európai Parlament februárban elfogadta a hátrányos helyzetű közösségek lakásépítési és -felújítási támogatását bővítő határozatot.

A jövőben kiterjesztik a lakáscélú intézkedések támogathatóságát mind a városi, mind a vidéki területeken élő, hátrányos helyzetű közösségekre, így az Európai Regionális Fejlesztési Alapból lesznek finanszírozhatóak a meglévő lakások felújítását, illetve immár az új lakások építését célzó beruházások – mondta Lambert van Nistelrooij. Hozzátette: ezek a projektek lassan tervezési szakaszba lépnek, de elengedhetetlen, hogy a magyar kormány ezt a területet kiemelten kezelje, valamint erre saját forrásokat is elkülönítsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik