Belföld

Kövér elszámoltatná a rendőrséget – Videó!

Kövér László szerint az emberek a közbiztonság növekedése helyett a bizonytalanság növekedését érzik a saját életükben; a közbiztonság megteremtése a kiemelt ügyek között is a legfontosabbak egyike.

A Fidesz országos választmányának elnöke csütörtökön Gyomaendrődön sajtótájékoztatón elmondta: lehet a közbiztonság statisztikáival “különböző mutatványokat végezni”, kimutatni a közbiztonság javulását az ismertté vált bűncselekmények számának csökkenésével, ha az emberek ennek az ellenkezőjét érzik, a biztonság növekedése helyett a bizonytalanság növekedését a saját életükben. “Ahhoz, hogy a magyar emberek többsége újra a sajátjaként tekintsen a rendőrökre, helyben, de országosan is vissza kell szerezni a rendőrség megtépázott tekintélyét, elvesztett becsületét” – jelentette ki. Kövér László ezért megkerülhetetlen feladatnak tartja “elszámoltatni azokat, akik a 2006 október 23-ai brutális rendőrattak felelősei”.
“A közbiztonság megteremtése a kiemelt ügyek között is a legfontosabbak egyike, mert minden más csak az emberek minimális, személyi és vagyoni biztonságának megteremtése, garantálása után következhet” – tette hozzá.


Értékelése szerint a rendőrség szervezete, állománya, az anyagi feltételek “egy hosszan tartó, dilettáns és rosszhiszemű kormányzás eredményeképpen” alkalmatlanok arra, hogy az emberek minimális személyi és vagyoni biztonságát garantálják.

A politikus szerint ezért a rendőrség tekintélyét vissza kell állítani, hogy bizalmat sugározzon az átlagpolgár felé, ugyanakkor érezhessék a rendőrök, hogy az emberek támogatják őket. A teendőkről szólva a rendőrség esetében is az “elszámoltatást, a morális megújulást” emelte ki.

Olvasói sztorik