Belföld

Nem csak a Fidesz buktatna

A Fidesz visszaállítaná az osztályismétlést és az iskolák elküldhetnék a többieket bántalmazó vagy társaikat a tanulásban akadályozó diákokat.

Pósán László, a Fidesz oktatáspolitikusa a Magyar Nemzetnek azt mondta: a kisdiákok egy része súlyos hátrányokkal, alapvető ismeretek nélkül, minimális szókinccsel érkezik az iskolába. Nekik több idő kellene az alapismeretek elsajátításához. Az ő érdekeiket szolgálná, ha osztályismétlésre lennének kötelezhetők, mert ötödik osztályra hátrányaik megsokszorozódnak, behozhatatlanná válnak.

A Fidesz szerint nem jelent megoldást az iskolai erőszak ellen a jelenlegi törvényi szabályozás, amely csak úgy engedi “kirúgni” a tanár- és diákverő gyereket, ha az iskolaigazgató keres neki másik iskolát. Így az oktatási intézmények egymás között cserélgetik a kezelhetetlen gyerekeket. Pósán László közölte: ha pártja kormányra kerül, lehetővé teszi, hogy a szülők dolga legyen új iskolát keresni.

A PDSZ elnöke ennek kapcsán azt mondta: a jelenlegi állapot valóban elképesztő. Egy diák eltöri társa karját, akkor utána bemehet az órára. Kerpen Gábor emlékeztetett arra, ők azt javasolták, hogy fegyelmi intézkedésként a gyereket meghatározott időre tiltsák el ilyen esetekben az adott évfolyam látogatásától. A PDSZ azt tartaná elfogadhatónak, ha helyi szinten, a nevelőtestület a szülőkkel közösen döntene a buktatásról, amelynek tilalma az integrációval együtt kifejezetten káros, pont azoknak árt, akiken segíteni akar.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik