Belföld

Szexuális zaklatás a tűzoltóságon

Belső vizsgálatot rendelt el a fővárosi tűzoltóparancsnok, mert az állományon belül szóbeszéd terjed, miszerint szolgálaton kívüli tűzoltók egyik társukat szexuálisan zaklatták és megalázták.

Amíg tisztázzák az ügyet, addig Bende Péter, az érintett három tűzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette, és másik három tisztet pedig írásos jelentésre utasított. Azt a tűzoltót pedig, akit állítólag molesztálták, egy másik tűzőrségre helyezték át.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) kommunikációs osztályvezetője elmesélte az ügy kapcsán, hogy egy szervezett, autóbuszos kirándulás keretében “pálinkakóstoló túrán” vettek részt a tűzoltók, 2 héttel ezelőtt, amikor az eset történt. A gyanú szerint hazafelé, az egyik ülésen történt az eset, amit mindenki végignézett.

Elmondta, hogy hétfőig kell megérkeznie az írásos beszámolóknak Bende Péterhez, aki aznap fegyelmi vizsgálatot és méltatlansági eljárást rendelhet el. Amennyiben a vizsgálat során bűncselekmény gyanúja merül fel, büntetőfeljelentést tesz.

„A 140 éves fővárosi tűzoltóság történetében még soha nem fordult elő hasonló estet, ezért presztízskérdés számunkra, hogy a teljes tűzoltó állomány becsületét csorbítható esetet minél előbb tisztázzák” –tette hozzá Dobson Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik