Belföld

MSZP: 2,5 millió embert akar elszámoltatni a Fidesz

Az MSZP szerint a Fidesz azt a két és félmillió embert akarja elszámoltatni, akik 2006-ban a szocialistákra szavaztak, ezt pedig nem fogja engedni a szocialista párt.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón kijelentette: “megálljt parancsolunk Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak és a Fidesz többi vezetőjének! Nem engedjük, hogy a párt tagjait, az MSZP szimpatizánsait, vagy két és félmillió MSZP-szavazót megfélemlítsenek, megfenyegessenek”.

A kormánypárti politikus Orbán Viktor Fidesz-elnök, illetve Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke közelmúltban elhangzott szavait idézte, melyek szerint számot kell adniuk tetteikről azoknak, akik hatalmon tartották a kormányt, és az elszámoltatások meg fogják tizedelni a szocialistákat. Török Zsolt felidézte: a Fidesz elnöke 1998-ban még azt mondta, aki azt
állítja, hogy rajta kívül nincs már alternatíva, nem kormányozni, hanem
uralkodni akar, Orbán Viktor most azonban már politikai egyeduralomra,
centrális pártrendszerre törekszik.

Tisztogatni akarnak?

A szocialista képviselő szerint a Fidesz a pedagógusok és a köztisztviselők között is tisztogatni akar, ezért 164 ezer pedagógus, 100 ezer köztisztviselő ébredhet úgy nap mint nap, hogy veszélyben az állása, mert “nem volt hűséges a királyhoz”.

Hangsúlyozta: 2,8 millió ember szavazott a szocialisták és a szabad demokraták közös kormányzására, és 2,5 millióan voksoltak az MSZP-re 2006-ban. Ezeknek az embereknek a szavazatát negligálni, őket elszámoltatással megfenyegetni nem tisztességes, demokráciában nem szokás – mondta Török Zsolt.

A Fidesz szerint téved

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője Török Zsolt közleményére egy sajtóközleményben reagált. Kijelentette: az MSZP-s politikus téved, “azokat fogjuk elszámoltatni, akik hazugságaikkal, bűncselekményeikkel és az ezekhez való asszisztálással tönkretették Magyarországot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik