Belföld

Mesterházy szerint fejlődési pályán vagyunk

Mesterházy Attila szerint az utóbbi időszak áldozatvállalásának megvan az eredménye, az ország fejlődési pályára állt, Magyarország iránt helyreállt a nemzetközi bizalom.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken Pakson mondta ezt az MTI-nek, amikor pártja 2-es számú választókerületben induló jelöltjével, Horváth Zsolttal a városi piacon találkozott a választókkal.

Mesterházy Attila a következő évek legnagyobb kihívásának a foglalkoztatás bővítését nevezte.

Ehhez olyan programok kellenek, mint a paksi atomerőmű bővítése, amely a következő évtizedekben sok ezer munkahelyet teremt – tette hozza a szocialista kormányfőjelölt.

Mint mondta, az MSZP kiemelten támogatta az atomerőmű bővítési és üzemidő-hosszabbítási programját. Ebben politikai konszenzus van, ami egy ekkora és ilyen fontos beruházásnál rendjén való – szögezte le a politikus. Hozzátette: ezt, illetve a társadalmi támogatottságot meg kell tartani, a bővítési program menedzselését szakemberekre kell bízni.

Közlése szerint a következő évtől minden hazai és külföldi gazdasági elemző gazdasági növekedést jósol Magyarországnak, 2011-től 3,5, sőt, akár 4 százalékos gazdasági növekedés is lehet. Ez egy fenntartható fejlődési pályát jelent, ami mellett egy ilyen projekt megvalósítható – mondta az erőművel kapcsolatos elképzelésekről.

Kijelentette: a válság nem akkor ér véget, ha a gazdaságot sikerül stabilizálni, illetve ha a költségvetés rendben lesz, hanem akkor, ha a munkanélküliségi adatok is visszatérnek legalább a válság előtti szintre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik