Belföld

Kilépés helyett levelet írnak az MDF-esek

Az MDF budapesti választmányának több tagja csütörtökön úgy döntött, nem lépnek ki a pártból, hanem levelet küldenek a párt elnökségének és az országos választmánynak, melyben azt írják majd, jogszerűen hívták vissza tisztségéből Lévai Zoltán budapesti elnököt.

Az MTI úgy tudja: néhányan azok közül a budapesti MDF-esek közül, akik Lévai Zoltán visszahívását támogatták, egy olyan levelet fogalmaznak majd meg, melyben javaslatot tesznek a kerületi képviselőjelöltekre is.

A csütörtöki ülésen résztvevő egyik tag úgy nyilatkozott: az MDF-ért aggódva szeretnék, ha jogszerűen működne a párt elnöksége. Hozzátette: a levelet, amelyet a jövő hét elején küldenének el az MDF elnökségének és az országos választmánynak, a kerületi szervezet körülbelül 60-70 tagja írná alá.
Az ügy előzménye, hogy az MDF budapesti választmányának 13 tagja még február 11-én este igennel szavazott arra, hogy visszahívják tisztségéből Lévai Zoltán elnököt és új elnöknek Szegner Lászlót, Óbuda alpolgármesterét választják.
Mindezek után Dávid Ibolya, az MDF elnöke felfüggesztette az MDF öt, a III., a IV., a IX., a X. és a XXI. kerületi szervezetének működését. Dávid Ibolya akkor azt is közölte: megengedhetetlennek tartja, hogy “a választási kampány közepén, a folyamatosan kisebbségben maradók támadást intézzenek az MDF testületi döntései és politikája ellen”. Az ügy további folytatása, hogy a HírExtra portál múlt hét szerdán megírta, hogy Bokros Lajos előző nap elektronikus levélben tudatta, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől és a párt listavezetői posztjáról, ha a vezetők nem tudnak úrrá lenni az MDF-ben kialakult káoszon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik