Belföld

Gáz és füst ölt Heves megyében

Vélhetően gázmérgezés következtében vesztette életét kedden egy középkorú házaspár a Heves megyei Vécsen, családi házukban. Meghalt egy idős házaspár Egerben is, miután tűz ütött ki az otthonukban.

Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: nem sokkal 11 óra előtt azzal riasztották a gyöngyösi tűzoltókat, hogy erős gázszag terjeng a Táncsics út egyik családi házának környékén.

A helyszínre érkező tűzoltók áramtalanították az épületet, majd behatoltak a házba, ahol holtan találták a két embert. Vélhetően gázszivárgás következtében fellépő gázmérgezés okozta a halálukat.

A baleset körülményeit a katasztrófavédelem és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja – közölte a sajtószóvivő.

Két ember meghalt Egerben is

Az idős házaspár halálát vélhetően füstmérgezés okozta. A tűzoltókat kedd reggel nyolc előtt riasztották azzal, hogy füst gomolyog Egerben egy Szeszfőzde utcai lakásból – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Magyar Attila elmondta: behatoltak a lakásba, ekkor találtak rá a két holttestre és azt tapasztalták, hogy izzanak a berendezési tárgyak. Az izzó berendezést a tűzoltók eloltották, ám a két ember életét már nem tudták megmenteni. A tűz keletkezésének okát, illetve a házaspár halálának körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik