Belföld

Előzetesbe kerülhet a Zrínyi rektora

Kezdeményezte a nyomozó hatóság a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) rektorának, Szabó Jánosnak és egyik társának előzetes letartóztatását. Az fn.hu értesülései szerint a keddi házkutatást követően váratlanul lemondott a HÖK-elnök.

A befolyással üzérkedés miatt folyó nyomozásnak eddig három gyanúsítottja van, közülük két embert – köztük a ZMNE rektorát – őrizetbe vették. Szabó János rektor – akit befolyással üzérkedéssel gyanúsítottak meg egy csomagszállító céggel (sajtóértesülések szerint a DHL-lel) kapcsolatos ügyben – és a másik őrizetbe vett gyanúsított esetében a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését – írta a hirtv.hu. Az ügy harmadik gyanúsítottja szabadlábon védekezhet.

Lapunk értesülései szerint a rektor egy 2 milliárd forintot megmozgató ügyben érintett. Az fn.hu úgy tudja, hogy a házkutatás követően, kedd délután váratlanul lemondott a Hallgatói Önkormányzat elnöke. Egyetemi körökből származó hírek szerint a HÖK-elnök egy 2 millió forintos ügyben lehet érintett.

Kiss Dezső, a ZMNE sajtótitkára viszont arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Egyetemi Hallgatói és Doktorandusz Önkormányzatának keddi ülésén az EHÖK elnöke ugyan kilátásba helyezte a közeljövőben esedékes távozását, de lemondását nem nyújtotta be.

Ahogy az fn.hu korábban megírta, a ZMNE Hungária körúti kampuszán kedden délben kezdődött a házkutatás, melynek során iratokat és számítógépeket foglaltak le. A rektort előállították, ám elfogása során ellenállt. Miközben a földre vitték a kommandósok, betört az orra és megsérült az arcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik