Belföld

Védelmi pénzt szedett egy diák a társaitól

Védelmi pénzt szedett egy zsaroló diák kollégiumi társaitól Baktalórántházán, a 17 éves tanulót a rendőrség őrizetbe vette.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének közlése szerint a baktalórántházai középiskola igazgatójának feljelentése alapján indult nyomozást követően kiderült, hogy a gyanúsított 28 kollégistát zsarolt meg.

Fülöp Gergely százados tájékoztatása szerint a 17 éves fiú január végén került az iskolába, és az elsős diákoktól szedett pénzt, amiért cserébe védelmet ígért nekik. Azzal fenyegetőzött, ha nem fizetnek, megverik őket. A tarifa havonta 1.000 forint volt, de fél évre – ahogy a zsaroló fogalmazott – „kedvezményesen” 2.000 forintért megválthatták a nyugalmat.

A szóvivő hozzátette, hogy a gyanúsított nyilvántartást vezetett, amely szerint két hét alatt 28 diákot zsarolt meg. Az ügyben indult nyomozás során a sértettek túlnyomó részét már meghallgatták, és a rendőrség kezdeményezi a bíróságnál a zsarolás bűntettével gyanúsított fiatalkorú előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik