Belföld

Visszavonta vallomását a mészárlást tervező

Részben visszavonta vallomását, miszerint "beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt" az ámokfutásra készülő, 22 éves egyetemista, akit csütörtökön fogott el a rendőrség.

Részben visszavonta vallomását az ámokfutásra készülő, csütörtökön elfogott 22 éves egyetemista. Ezután S. Ábel ügyvédje, Somfainé Vajda Ágnes nem árulta el, melyik részét. Azt azonban elmondta, hogy a 22 éves egyetemista előzetes letartóztatásáról szombaton kora délután döntenek.

A fiú, aki az elmeszakértő szerint személyiségzavaros, péntek hajnalban tett részletes beismerő vallomást, elismerte, hogy “beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt”, és e célból iratkozott be egy sportlövőklubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

Az egyetemistáról kiderült, hogy az ELTE jogi karán, illetve a Westend vagy az Alleee bevásárlóközpontban akart mészárolni. Fegyvere is lett volna hozzá, hiszen sportlövőként egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyver tulajdonosa volt.

A fiatalember betegesen vonzódott az egyetemi lövöldözésekhez. Laptopjának háttérképén is az 1999. április 20-i, Columbine középiskolában történt tömegmészárlás egy fotója szerepelt, akkor két diák 12 társát és egy tanárt ölt meg, majd magukkal is végeztek. S. Ábel blogja, amelyen Arszák névvel publikált, arról tanúskodott, hogy évek óta dédelgette magában a gyilkolást – írja a Blikk.

A Bors arról is beszámol, hogy Ábel egyik diáktársa e-mailt írt Végh József kriminálpszichológusnak, amelyben figyelmeztette, hogy mire készül csoporttársa. Ezért Végh József riasztotta a rendőröket.

Ezt az értesülést Végh József nem cáfolta, de az ügyben a nyomozás érdekeire tekintettel nem nyilatkozhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik