Belföld

Életfogytiglant kapott a rendőrgyilkos

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a két évvel ezelőtt történt esztergomi rendőrgyilkosság elkövetőjét csütörtökön jogerősen a Győri Ítélőtábla.

A férfi a legkorábban 30 év fegyházbüntetés letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlottat hivatalos személy ellen elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés bűntettében találta bűnösnek az ítélőtábla fellebbviteli tanácsa, amely ítéltével helybenhagyta az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság döntését.

A bűncselekmény két évvel ezelőtt, 2008 februárjában történt. A vádlott, Boros Miklós idős édesanyjával élt együtt, a férfi italozása miatt gyakran veszekedtek. A férfi a bűncselekmény napján is ittas állapotban tért haza, s feldühödött amiatt, hogy anyja a kulcsot belülről az ajtó zárjában felejtette. Amikor a vádlott bejutott a házba, törni-zúzni kezdett.

Az asszony segítséget kért a rendőrségtől, eközben fia bezárkózott az udvaron lévő nyári konyhába. Amikor a kiérkező járőr felszólította, hogy jöjjön ki, a férfi engedély nélkül tartott pisztolyával megjelent az ajtóban és szíven lőtte az egyik rendőrt. A 30 éves zászlós a helyszínen meghalt.

A rendőr társa célzott lövést adott le Boros Miklós lábára, a fegyver akkor esett ki a férfi kezéből. A sérülés miatt később amputálni kellett az elkövető lábát. A férfi rokkantsági állapota azonban a fellebbviteli tanács szerint nem olyan súlyú körülmény, ami indokolta volna az elsőfokú ítélet enyhítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik