Belföld

Kaiser Ede bankrablásért ülhet

Jogerősen két év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság Kaiser Edét egy ausztriai pénzváltóból történt lopás miatt. Ezt a bűncselekményt azért vallotta be Kaiser, mert így igazolná, hogy nem a móri bankrablásból származott bevétele.

Jogerősen két év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság Kaiser Edét egy ausztriai pénzváltóból történt lopás miatt, miután beismerte, amit tett. Kaiser azért vallott, hogy igazolja, nem a móri bankrablásból, hanem ebből a lopásból volt pénze.

A közügyek gyakorlásától is eltiltották és megbüntették a társát is, aki mobiltelefonon keresztül tájékoztatta a pénzváltóból a közeli benzinkútra induló alkalmazott mozgásáról. Ő egy év hat hónap börtönbüntetést kapott, de azt négy év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet szerint Kaiser Ede 2002. május 12-én az osztrák A4-es autópálya nickelsdorfi pihenőhelyénél lévő pénzváltóból, felfeszítve az annak helyet adó konténer ablakát, több mint 35 millió forintnak megfelelő valutát lopott el, miközben az alkalmazott kávéért ment a közeli benzinkúthoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik