Belföld

Tasnádi fogva tartotta a Hírlap fotósát?

Egy árverésről rángatta be a vállalkozó a Magyar Hírlap fotósát és elvette tőle a memóriakártyáját. Később a VÉSZ elnökét is halálosan megfenyegette.

Megrángatta és rövid ideig fogva tartotta embereivel Tasnádi Péter a Magyar Hírlap fotósát – értesült az fn.hu. A fotóriporter az Árverező Ház Zrt. által rendezett fővárosi árverésen készített fényképeket, amikor Tasnádi a kabátjánál fogva egy külön helyiségbe rángatta és rázárta az ajtót – mondta el lapunknak Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője.

A különteremben – Stefka tudomása szerint – Tasnádi és hat embere „fenyegetően lépett fel” a fotóssal szemben és azt követelték, adja át a képeket. A fotóriporter eleget tett a fenyegetésnek és odaadta gépe memóriakártyáját, ami azóta sincs meg.

Eközben az ajtón folyamatosan dörömbölt az árverésen részt vevő többi újságíró – mivel szemük láttára zajlottak az események. Stefka elmondta, hogy az ügy kapcsán egyenesen Bencze József országos rendőrfőkapitányhoz fordultak, aki ígéretet tett az eset alapos kivizsgálására. „Megengedhetetlen, hogy ilyen eszközökkel korlátozza valaki a sajtószabadságot és korlátozza munkatársam személyes szabadságát” – tette hozzá Stefka.

A Hírszerző, a Független Hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy nem ez volt az egyetlen botránya Tasnádinak az árverésen, ugyanis a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) az árverésen védelmébe próbálta venni a Hírlap fotósát, mire Tasnádi megfenyegette vezetőjüket, Éliás Ádámot, hogy „ki vagy te kutya, letépem a fejed”. Ezután megérkeztek a rendőrök és igazoltatni kezdtek.

Éliás Ádám feljelentést tesz a halálos fenyegetés miatt és kifogást emelt a 84 család lakásának adósság miatti árverezése okán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik