Belföld

Molnár: Nem vagyunk túl a holokauszton

Molnár Csaba kancelláriaminiszter szerint nem vagyunk túl a holokauszton politikai értelemben Magyarországon, de Európa-szerte sem. Úgy látja, hogy "ezért kaphatott erőre az antiszemitizmus", ami ellen küzdeni kell.

“Nem vagyunk túl a holokauszton politikai értelemben Magyarországon, de Európa-szerte sem; a rendszerváltás után több lehetőség nyílt az országban az emlékezésre a vészkorszakra , de ezzel együtt erőre kaphatott az antiszemitizmus is” – mondta Molnár Csaba kancelláriaminiszter a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott beszédében a kancelláriaminiszter rámutatott, hogy a szélsőséges mozgalmak egyre jelentősebbé váltak az utóbbi időszakban.

Szerinte ellenük csak egyféleképpen lehet küzdeni, úgy, hogy “feltétel nélkül komolyan kell venni őket”. “Ezt támasztják alá a súlyos történelmi tapasztalatok, amikor a múlt században demokratikus berendezkedésű országokban utat nyitottak nekik, a következmény hatalmas népirtás volt” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik