Belföld

Jobbik: fel kellene hagyni a riogatással

A Jobbik úgy látja, hogy a nyugdíjasok megélhetési biztonságának javítása érdekében javítani kéne a foglalkoztatáspolitikán és a demográfiai helyzeten. Szerintük "fel kellene hagyni a pártoknak a nyugdíjasok riogatásával".

A Jobbik szerint a nyugdíjasok megélhetési biztonságának javítása érdekében elsősorban a foglalkoztatáspolitikán, illetve a demográfiai helyzeten kell javítani.

Erről Sztankó Éva, a párt nyíregyházi választókerületének egyéni képviselőjelöltje beszélt. Elmondta azt is, hogy szerinte fel kellene hagyni a pártoknak a nyugdíjasok riogatásával, helyette átlátható, működőképes nyugdíj-és családtámogatási rendszert kell kiépíteni.

Közölte, hogy a kiemelkedően magas nyugdíjakat, melyeket a pártállami rendszerben kaptak a pártfunkcionáriusok, felülvizsgálná és maximalizálná a párt, az ezzel járó többletbevételt pedig a kisnyugdíjasok számára csoportosítaná át.

A Jobbik a családtámogatási rendszert is gyökeresen átalakítaná, melynek alapja a választható családi adózás bevezetése lenne – közölte a képviselőjelölt, aki szerint az új modell előnye, hogy a családban élő adózók az összevont személyi-jövedelemadó alapjukat a családban élők számával arányosan csökkenthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik