Belföld

300 millió euró megy Haitire

Több, mint 300 millió eurót mozgósíthat idei költségvetéséből az Európai Unió a haiti földrengés okozta károk enyhítésére. Surján László néppárti európai parlamenti képviselő, illetve a 2010-es EU-költségvetés parlamenti felelőse szerint az uniónak példát kell most mutatnia a világban.

Több mint 300 millió eurót mozgósíthat idei költségvetéséből az Európai Unió a haiti földrengés okozta károk enyhítésére – közölte szerdán Surján László néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő, a 2010-es EU-költségvetés parlamenti felelőse.

Tájékoztatása szerint a földrengés másnapján az EU gyorssegélyként hárommillió eurót szabadított fel, és ezt újabb 27,1 millió euró követheti néhány napon belül.

Surján megítélése szerint az Európai Unió által mozgósítandó pénz a lehetőségekhez képest arányos összeg és úgy látja, hogy az Európai Parlament készen áll a további erőfeszítések támogatására is.

“Fontos, hogy az unió példát mutasson a világban, vállalja a felelősséget, és a gazdasági krízis ellenére is mozgósítsa a lehetséges eszközöket” – fogalmazott a néppárti politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik