Belföld

Közterület-felügyelőket bántalmaztak

Három ízben is támadás érte a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársait intézkedés közben a hétvégén - közölte a Fővárosi Közterület-felügyelet kommunikációs csoportja.

Január 22-én péntek délután a XIII. ker. Váci úton szabálytalan parkolás miatti intézkedés közben az eljárás alá vont autó vezetője először szidalmazni kezdte, majd meg is ütötte az egyik közterület-felügyelőt. A felügyelő járőrtársa saját testi épségük védelme érdekében könnygázszóró palackot alkalmazott, de az elkövetőnek társával együtt így is sikerült a gépkocsival a helyszínről elhajtania. A segítségül hívott rendőrjárőr később sikeresen elfogta az elkövetőt.

Január 23-án szombat délután a XIV ker. Hermina úton kerékbilincselés során érte támadás a felügyelő mellé beosztott alkalmazottat. A francia állampolgárságú támadó a felügyelőt többször is arcul ütötte, akit csak a segítségül hívott rendőr járőröknek sikerült megfékezniük.

Ugyancsak január 23-án szombat délután a XIV ker. Örs vezér téren két fő a közterületen szeszesitalt fogyasztott. A felügyelők felszólították őket a szabálysértés megszüntetésére, mire az egyikük italos palackkal megdobta az egyik munkatársunkat, majd elmenekült a helyszínről. Társát a felügyelők feltartóztatták és az ügyet átadták a kiérkező rendőrjárőrnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik