Belföld

Drogot termeltek a vasfüggöny helyén

Indiai kendert termesztett egy osztrák pár a magyar-osztrák határon ott, ahol egykor a vasfüggöny húzódott.

A körmendi rendőrkapitányság határrendészeti osztályának munkatársai még 2009. május 14-én, a határjelek szokásos ellenőrzése közben bukkantak az ültetvényre Nemesmedves közelében – mondta Szendrődi Barnabás, Körmend rendőrkapitánya.

A rendőrök egy osztrák rendszámú személygépkocsira lettek figyelmesek, amely az egyik határjel közelében parkolt, ablakai be voltak párásodva. A járműben egy nő ült.Összefutottak egy férfival is, aki állítása szerint csak virágot szedett, az ő nyomait követve jutottak el az ültetvényhez. Az összesen 72 tő vadkendert műanyag dobozokba, virágföldbe ültették, napsütéses, elhagyatott részen, és rendszeresen gondozták.

A magyar rendőrök a kábítószert lefoglalták, a beszerzett információkat hivatalos úton átadták az osztrák rendőrségnek. Rudolf Ehrenhafner, a güssingi bűnügyi rendőrség helyettes vezetője elmondta: a kapott információk alapján kezdték figyelni a gépkocsi tulajdonosát és annak élettársát, majd őrizetbe vették a 38 éves férfit és a 36 éves. Lakásukon összesen 53 ezer euró értékű kábítószert, cannabist találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik