Belföld

Őrizetben a Jobbik egyik vezetője

Őrizetbe vettek a rendőrök egy keszthelyi ingatlanforgalmazót, aki tagja az önkormányzat egyik bizottságának, továbbá a Jobbik helyi szervezetének elnöki tisztségét is ellátja - értesült az MTI hivatalos forrásból. A bíróság S. Szilárdot előzetes letartóztatásba helyezte egy további gyanúsítottal együtt.

A férfi – cégének honlapja szerint – banki kapcsolatokkal hosszú évek óta foglalkozik ingatlanforgalmazással, hitelközvetítéssel, pénzügyi tanácsadással és vagyonértékeléssel. Az MTI úgy tudja, hogy ezekkel a tevékenységeivel összefüggésben elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják.

Az ügyben bűnsegédként szerepel, mert a gyanú szerint néhány millió forintért vásárolt házakat a sokszorosára értékelt fel. A megvásárolt ingatlanokra a valós értékének többszöröséért vettek fel hitelt hajléktalan vagy munkanélküli nevére, amelyet a többszörösen hátrányos helyzetű “vásárlók” nem tudtak megfizetni. Az esetnek öt gyanúsítottja van.

A férfi a keszthelyi önkormányzat városfejlesztési bizottságának külső tagja és egyben elnöke a Jobbik városi szervezetének.
Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére annyit közölt: egy keszthelyi férfi ellen több millió forintos csalás elkövetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette: a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csalás miatt, őrizetbe vétel mellett folytat büntetőeljárást S. Szilárd ellen.

A Zala Megyei Bíróság csütörtökön délután előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat, illetve vele együtt azt a férfit, aki a gyanú szerint három – két zalaszentgróti és egy türjei – házat értékesített tovább az ingatlanforgalmazó-értékbecslő közreműködésével.

Bor Tibor, az eladóként szereplő férfi ügyvédje a tárgyalást követően újságíróknak azt mondta: a bíróság indoklása szerint tartani lehet a gyanúsítottak összebeszélésétől, bizonyítékok megsemmisítésétől vagy a nyomozás más módon történő hátráltatásától, ezért helyezték a két gyanúsítottat 30 napra előzetes letartóztatásba, de ez ellen fellebbezéssel éltek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik