Belföld

Dagad a végkielégítés-botrány

Szalainé ügye messzebbre vezet, mint először látszott: több mint száz gyanús szerződést találtak lakásán.

A Magyar Televízió Híradójának értesülései szerint több mint száz BKV-s munkaszerződést találtak a rendőrök a közlekedési vállalat szombaton előzetes letartóztatásba helyezett egykori humánpolitikai igazgatójának lakásán.

Szalainé Szilágyi Eleonórát szerdán vette őrizetbe a rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, több mint 86 millió forintos végkielégítési ügye miatt. A Fővárosi Főügyészség pénteken kezdeményezte a volt BKV-s igazgató előzetes letartóztatásba helyezését.

A Fővárosi Bíróság szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Sz. Sz. E. előzetes letartóztatása harminc napra szól. Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője szombaton elmondta: a bíróság az összebeszélés veszélyére figyelemmel rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

A nyomozás eddigi adatai szerint a volt humánpolitikai igazgató 2008-ban, nyugdíjba vonulása előtt egy héttel közös megegyezéssel felbontotta munkaviszonyát, hogy megkapja a bruttó 86 millió forint végkielégítést – hangzott el a hírműsorban. Az m1 Híradó úgy tudja, a nyomozók szerint Szalainé nemcsak saját magának intézett többmilliós végkielégítést: a volt igazgató lakásán tartott házkutatáskor egy páncélszekrényben több mint száz aláírt és aláíratlan BKV-s munkaszerződést találtak, amelyek közül több, vezető beosztású dolgozóé volt. A lefoglalt dokumentumokat a nyomozók a bíróságnak is bemutatták.

A Híradó a tudósításában emlékeztetett, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórán kívül egy másik BKV-s igazgató is börtönben van: Sziebert György jogi igazgatót karácsony előtt tartóztatták le vesztegetés gyanúja miatt. Fuzik Zsolt informatikai igazgató továbbra is bujkál, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik