Belföld

Tarlós: talicskával tolják ki a pénzt a BKV-tól

Fideszes képviselők szerint, ha nem tolták volna ki talicskával a BKV-tól a pénzt az utóbbi három évben, akkor nem lenne konfliktus a BKV dolgozók és a vezetés között, mert megvolna a kollektív szerződés változatlan formában történő fenntartására hiányzó 2,9 milliárd forint.

“Ha nem tolták volna ki talicskával a BKV-tól a pénzt különböző tanácsadói szerződések és végkielégítések címén az utóbbi három évben, akkor megvolna a kollektív szerződés változatlan formában történő fenntartására hiányzó 2,9 milliárd forint” – írta Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke, az SZDSZ-es Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesnek címzett nyílt levelében. Ezt aláírta még Németh Szilárd képviselő és Csomós Miklós frakcióigazgató is, így együtt szólítják fel a város vezetését, hogy azonnal tegyenek lépéseket “a felelőtlenül kiszórt pénzek visszaszerzésére”.

Meglepetéssel értesültek róla, hogy Ikvai-Szabó szerint a városvezetés várja a Fidesz-KDNP javaslatát a BKV-nál kialakult helyzet megoldására – mondják. Szerintük a városvezetők “soha semmiben nem voltak kíváncsiak az ellenzék álláspontjára, javaslatait pedig általában mosolyogva seperték le az asztalról, élve minimális közgyűlési többségükkel”.

Felidézték azt is, hogy alig több mint két hete jelentette be Horváth Csaba MSZP-s képviselő, hogy “rendet tett” a BKV-nál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik