Belföld

Szonda Ipsos: Sólyom és Orbán a legnépszerűbb

Az ellenzéki pártok vezetői közül az SZDSZ és az MDF vezetőinek a népszerűsége esett többet, miközben a Fideszből Orbán Viktor és Kövér László megítélése viszonylag kiegyensúlyozott maradt - írta a Népszabadság a Szonda Ipsos piackutató felmérése alapján.

Az idén a kormánypárti politikusok népszerűségi indexe 5-6 ponttal csökkent. A listát Sólyom László köztársasági elnök vezeti 47 ponttal, majd Orbán Viktor, a Fidesz elnöke következik 45 ponttal, s őket követi a dobogón a 38 pontos Szili Katalin volt házelnök.

A pártok megnevezett miniszterelnök-jelöltjei egyaránt a középmezőnyben szerepelnek a rokonszenvet mutató listán: Bokros Lajos (MDF), Mesterházy Attila (MSZP) és Vona Gábor (Jobbik) is 30 pontot tudhat magáénak. Közülük a novemberi adatokhoz képest Mesterházy Attila 2 ponttal, Vona Gábor 1 ponttal javított, míg Bokros Lajos megítélése változatlan.

A lista utolsó harmadának elején áll Bajnai Gordon miniszterelnök, aki 27 pontos rokonszenv-indexet tudhat magáénak, s ez az érték ugyanannyi, mint egy hónapja is volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik