Belföld

Megfagyott egy nő – milliomos volt

Kihűlés okozhatta egy 71 éves nő halálát Kapuváron. Az asszony és nővére korábban hetekig együtt lakott halott bátyjukkal, a családsegítő gondozta őket. Egy fiókban 11 millió forint készpénzt őrizgettek.

A nő 74 éves testvérével lakott együtt rendkívül elhanyagolt, gondozatlan körülmények között. A családsegítő ugyan ellátta őket meleg teával, étellel, fűtőanyagot is kaptak, viszont vélhetően nem fűtöttek be a házba rendszeresen – mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A fiatalabbik nővér az utóbbi napokban gyengélkedett, azonban hiába ajánlották neki a kórházi kezelést, azt visszautasította. A halottszemle során a személyi iratok keresése közben az egyik fiókból 11 millió forint értékben készpénz és valuta került elő „ömlesztve”, rendetlenül a fiókba szórva – közölte Kocsis Tünde alezredes.

A meghalt nő testvérét a háziorvos a soproni kórház pszichiátriai osztályára utalta – tette hozzá a sajtóreferens. Kocsis Tünde utalt arra: a két nő korábban három hétig élt együtt a közös családi házban 78 évesen meghalt bátyjukkal. A férfi holttestére április végén találtak rá rongyokba csavarva, szinte mumifikálódott állapotban, a két nő addig a holttest mellett élte mindennapjait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik