Belföld

Földön ülve karácsonyozik Gyurcsány

Gyurcsány Ferencék egy bolgár szokás szerint a földön terítenek meg Szenteste - árulta el ünnepi blogbejegyzésében. Az ünnepi menü egy részét Apró Piroska, a magyar ételeket pedig maga az exminiszterelnök főzi meg. A szilvesztert Ausztriában tölti a Gyurcsány-család.

A rokonság nagy része velünk tölti a szentestét – írta legfrissebb blogbejegyzésében az idén lemondott miniszterelnök. A családi ünneppel kapcsolatban elárulta: “Valami kibogozhatatlan eredetű bolgár szokást megtartva ilyenkor a padlón terítünk meg ősrégi, a bolgár rokonoktól kapott százéves abrosszal. Legalább két kultúra találkozik itt.”

Az ünnepi menüről pedig a következőket írta: “Piroska (Apró Piroska, Gyurcsány Ferenc anyósa – a szerk.) megfőzi a hagyományos bolgár vacsorát (hús nélküli bableves, káposztalevélbe csomagolt mazsolás rizs, a végére szilvakompót dukál). Én főzőm a magyar menüsort. Még valahol vennem kell libamájat, azt sütök előételnek. Sonkával ízesített káposzta-krémleves jön másodiknak, a főétel rácponty lesz. A desszerten még töröm a fejem, valami egyszerűbbet kellene csinálni.
De már most megfőzök karácsony első napjára is, Anna kedvence, székelykáposzta lesz. Klára dolga a kenyérsütés.”

A Gyurcsány-család karácsony másnapján síelni indul Ausztriába, ott töltik a Szilvesztert is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik