Belföld

Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

Vona Gábor pártelnök a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a jövő évi parlamenti választásokon - jelentette be Dúró Dóra, a párt szóvivője a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Vona Gábor közölte: az országgyűlési választáson minimális céljuk az, hogy az MSZP-t megelőzzék, mert a szocialisták “nem méltók arra, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljék”.

Akik úgy gondolják, hogy “jól ment az elmúlt húsz évben Magyarország szekere”, azok a mostani parlamenti pártokra szavazhatnak, de akik ezzel ellentétesen vélekednek, és radikális változást akarnak, azok a parlamenten kívül kell keressenek maguknak képviselőket – mondta.
A Jobbik elnöke elmondta, hogy a párt Morvai Krisztina EU-képviselőt kéri fel köztársasági elnök-jelöltnek.

Morvai Krisztina közölte: köztársaságielnök-jelöltként három ügyre helyezi a hangsúlyt: a nemzeti önrendelkezésre, ami alatt az “elherdált nemzeti vagyon visszaszerzését és megőrzését” értette; az igazságosság eszméjére, melynek megvalósítása során fel kell számolni azt az állapotot, hogy “egy apró csoport milliárdossá válhatott az állami vagyonból”; és a méltóságra, mert szerinte “az elmúlt 8 évben megfosztották az embereket a politizálás jogától”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik