Belföld

Újabb kismama kórházban H1N1-gyanúval

A kismamán azonnal császármetszést kellett végrehajtani, kétoldali tüdőgyulladással kezelik, életveszélyes állapotban van.

Újabb kismama került kórházba Budapesten újinfluenza gyanújával; a fiatalkorú terhes lánynál azonnal császármetszést kellett végrehajtani a Kútvölgyi úti kórházban – közölte Gál János, a Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója.

A kismama életveszélyes állapotban van, kétoldali tüdőgyulladással kezelik, nagy a gyanú, hogy H1N1-fertőzés miatt betegedett meg, de a laboratóriumi vizsgálatok ezt még nem igazolták – mondta az igazgató, hozzátéve: a gyermeket, aki a terhesség 31. hetében született, stabil állapotban szállították át a gyerekklinikára.Gál János beszámolt arról is, hogy két napja levették a lélegeztetőgépről azt a kismamát, akit tizenkilenc napig kellett géppel lélegeztetni, a nőnek a terhessége 31. hetében, császármetszéssel született meg a gyermeke. A fiatalasszony jól van, állapota stabil, de még az intenzív osztályon kezelik. Az igazgató emlékeztetett arra: amint a nő bekerült a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjébe, lélegeztetőgépre kellett tenni, kimutatták nála a H1N1-fertőzést, és kiderült: nem kapott védőoltást.

Pataki Margit, az I. Gyermekklinika Koraszülött Intenzív Osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy a nő gyermeke jó állapotban van, nem igényel légzés- és keringéstámogatást, jelenlegi adataik szerint esetében nem lesznek szövődmények, maradandó károsodások sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik