Belföld

Sólyom: a válság erősíti a Jobbikot

A lehető legkorábbi dátumra tűzi ki az országgyűlési választások első fordulóját Sólyom László. Az államfő a Heti Válasz év végi, dupla számának adott interjúban elmondta: nem foglalkozik azzal, hogy újraválasztják-e.

Ha a választások után sikerül új légkört teremteni, az energiákat szabadíthat fel – véli Sólyom László. Ha már idén meglett volna a szavazás, az elejét vehette volna a válság elmélyülésének, s így a Jobbik megerősödésének is – nyilatkozta a köztársasági elnök a Heti Válasz csütörtökön utcára kerül számában.

Az alkotmányt nem eldobni kell, hanem működtetni. Nem az alkotmány teremtette ugyanis a válságot, viszont szabályainak és alapértékeinek figyelmen kívül hagyása nagyon is elmélyítette azt – mondta többek között az államfő a hetilapnak.

Sólyom László korrektnek nevezte Bajnai Gordonhoz fűződő kapcsolatát. Szavaiból kiderült: a miniszterelnök három-négy hetente tényszerűen tájékoztatja az ország ügyeiről, a fontos kérdésekről pedig azonnal értesíti.

Az elfogadott büdzsében szép számmal maradtak nyílt – és tudatos – törvénysértések – mondja az interjúban Sólyom László, aki a nagykövetek tiltakozó leveléről úgy nyilatkozott: semmilyen emberi jog, szabadságjog szempontjából nem állunk rosszabbul, mint az Egyesült Államok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik