Belföld

A romákat szidta a Fidesz jelöltje

Hamisítványnak nevezte Arnóth Sándor, a Fidesz képviselőjelöltje azt a hanganyagot, amely még nyáron készült a püspökladányi közgyűlésen. A felvételen a politikus, aki egyben a város polgármestere is arról beszélt, hogy a romák buták, nem dolgoznak és ez ellen nem lehet mit tenni.

Arnóth Sándor a Fidesz hétfőn nyilvánosságra hozott egyéni képviselőlistája szerint Hajdú-Bihar megyében indul újra a képviselői helyért.

A politikus korábban azért volt kénytelen lemondani mandátumáról, mert a Parlamentben Iváncsik Imre akkori titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár 2008. szeptember 29-ei napirend előtti felszólalásra adott válasza után bekiabálta képviselőtársának, „Lógni fogsz!”.

Az országgyűlési mandátumától megvált képviselő azonban Püspökladány polgármestere maradt. Csontos János, a püspökladányi választókörzet szocialista képviselője szerint a polgármester 2009 nyarán egy közgyűlési ülésen a városban dolgozó az Út a munkába programban részt vevő cigányokra tett sértő megjegyzéseket.

A képviselő az alábbi hangfelvétel szerint többek között azt mondta a „koszlobár cigányokról”, hogy annyi gondolkozó ember nincs köztük, hogy normális munkát végezzenek, valamint a csontbrigádhoz hasonlította őket. A koszlobár egyébként a piszkos, tetves jelző megfelelője tájnyelven.

A polgármester a hangfelvételen úgy véli, hogy a szerinte munkára alkalmatlan emberek – akik mellesleg a körzetében szavaznak – gondolkodni sem tudnak és független képviselőtársát, Sárvári Jánost is óvva inti attól, hogy a közelükbe menjen.

Arnóth Sándor érdeklődésünkre azt állította a hangfelvétel hamis, majd lerakta a telefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik