Belföld

Januárra napolták el a Danubius-pert

Január 5-ére napolta el a Fővárosi Bíróság a Danubius Rádió tulajdonosa által indított per tárgyalását.

Az alig húszperces első tárgyalás végén a Fővárosi Bíróság csütörtökön január 5-ére tűzte ki annak a pernek a következő fordulóját, amelyet az egykori Danubius Rádió tulajdonosa indított a médiahatóság ellen, a korábban általa használt frekvencia október végi odaítélése kapcsán.

A cég a közelmúltban kiterjesztette keresetét, ami – mint Vörös Orsolya, a hullámsáv odaítéléséről határozó Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogi képviselője a tárgyaláson mondta – “teljesen új helyzetet teremtett”. Mint közölte, alperesként nem kaptak elegendő időt az új irat tanulmányozására.A két rádió ma kezdődött perében a két országos kereskedelmi rádió tulajdonosa támadja azt az eljárást, amelyben – szerintük jogtalanul – a médiahatóság idén ősszel másoknak ítélte a két frekvenciát.

A júliusban kiírt pályázaton nem ők szerepeltek a legjobban, így a Sláger által használt frekvenciát a Neo FM koncepciójával pályázó FM1 konzorcium, míg a Danubius hullámsávjának használati jogát az Advenio Zrt. által működtetett Class FM nyerte el a következő hét évre.

Keresetük tartalmáról mindeddig nem kerültek nyilvánosságra részletek. A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható tájékoztatásból az tudható meg: a Sláger Rádió Zrt. és a Danubius Rádió Zrt. is a pályázati kiírás szabályainak megsértését kérik megállapítani.

A Sláger Rádió tárgyalása délután 1-kor kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik