Belföld

27 milliárdot spórolnak a közlekedésen?

2010-ben 27 milliárd forint megtakarítás várható a közösségi közlekedésben a már meghozott intézkedések eredményeként - közölte Antali Károly kormánybiztos a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium év végi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A vasútnál 15 milliárd, a volántársaságoknál 4 milliárd a megtakarítás összege, a többi pedig a tarifaemelés eredménye – tette hozzá.

Hónig Péter miniszter a bevezetőjében elmondta, hogy a közösségi közlekedés átalakítása során a vártnál nagyobb problémákkal szembesültek. A cél az üzleti alapon működő jobb minőségű szolgáltatás elérése – tette hozzá.

Antali Károly emlékeztetett a helyközi közösségi közlekedés átalakításáról szóló augusztusi kormányhatározatra. Az ennek alapján meghozott intézkedések eredménye a három éves program befejezése után lesz teljes mértékben értékelhető.

A december 14-én életbe lépett új menetrenddel előrelépés történt a méretezés és a regionalitás tekintetében, a regionális közlekedési szakbizottságok megalakításával. A kormánybiztos eredménynek könyvelte el, hogy 2016-ig meghosszabbították a volánokkal a közszolgáltatási szerződést. A kormánybiztos kijelentette: “a kedvezményekhez nem nyúltunk, mert ezt a politika ellenezte, amivel én személy szerint nem értek egyet”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik