Belföld

Sokkolta Salgótarjánt a mészárlás

Továbbra is kórházban van és nem beszél az a 27 éves salgótarjáni férfi, aki hétfőn este brutális kegyetlenséggel kivégezte volt szerelmét és barátját. A gyilkosról csak annyit árult el a rendőrség, hogy korábban a pszichiátrián kezelték. Állítólag esélyegyenlőségi koordinátorként dolgozott az egyik iskolában.

A Pécskő utcai élelmiszerbolt előtt a gyilkosság másnapján még jól láthatóak voltak a leszámolás nyomai. A bejárat előtt az aszfaltra száradt vért a homok sem tudta elfedni, ahogy az arra járók sem tudták leplezni döbbenetüket. A bolt a tragédia ellenére kinyitott, de a történtekről senki sem akart beszélni.

Az arra járóktól, – amikor arról kérdeztük, láttak-e valamit, vagy, hogy mit gondolnak a bűncselekményről – a legtöbbször csak egy fejrázás volt a válasz. Volt aki zokogott, sokan pedig a politikát hibáztatták és az egyre romló közállapotokkal magyarázták a férfi tettét.

Halállal büntetnének

Nincs jól ez a mostani világ – mondta egy 65 éves helyi férfi, aki az üzlet melletti társasházban lakik. Ő ugyan nem ismerte az áldozatokat és az elkövetőt, mégsem tudja ép ésszel felfogni, hogy pár lépésre az otthonától ilyen brutális kettősgyilkosság megtörténhetett.

„Néhány évvel ezelőtt emlékszem egy hasonló esetre itt Salgótarjánban, a hírhedt Zöldfa úton – mesélte egy idősebb hölgy. – Akkor valóban egy szamurájkarddal öltek. Távolinak tűnt az egész, mert akkor egy balhés városrészben történt a dolog, de most itt, a belvárosban kellett szembesülnünk ezzel. Döbbenetes, mik történnek körülöttünk.”

Az internetes fórumokon egymást követik a mészárlással kapcsolatos kommentárok. A helyi újság online kiadásában a legtöbben a létező legkeményebb büntetéssel sújtanák a gyilkost. Elvennék az életét, ahogy tette ezt ő is másokkal.

Féltékenységből ölt

A bolt előtt és bent minden villámgyorsan történt hétfőn este. Az áruházban már a zárásra készültek, amikor a gyilkos megjelent és a fejben valószínűleg előre megtervezett koreográfia szerint megkezdte a leszámolást. Egy bozótvágókéssel szinte kettéhasította a 25 éves lány fejét.

Az indok ma már tudható: féltékenység. A gyilkos nem bírta elviselni, hogy szerelme már máshoz vonzódik, ráadásul egy olyan emberhez, akit ő maga is jól ismert.

A lány azonnal összeesett. Barátja ekkor futott be a boltba, hogy segítséget kérjen, de a gyilkos utána ment és újra használta a machetét. A 35 éves férfinak esélye sem volt, állítólag annyi vért vesztett, hogy már az is csoda, hogy nem halt meg azonnal.

A rendőrök percekkel a leszámolás után a helyszínre érkeztek és kevesebb mint két óra alatt elkapták a salgótarjáni ámokfutót, aki saját magával is végezni akart.

Megúszhatja a börtönt

A férfit valószínűleg a következő hetekben elmeorvosok vizsgálják majd. Ha a szakértői vélemények úgy télik meg, hogy a gyilkos beteg, akkor a fegyházbüntetés helyett kényszergyógykezelés vár rá.

Ha viszont azt állapítják meg, hogy a kettősgyilkosság elkövetésekor beszámítható volt, akkor a törvény szerint akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik a XXI. századi magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabb gyilkosát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik