Belföld

Orbán összejön Járaiékkal

Orbán Viktor Fidesz-elnök találkozóra hívta össze azokat a közgazdászokat, akik nyílt levélben szólították fel a parlamentet, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetést. Közülük többen az Orbán-kormány ideje alatt rangos állami vezetők voltak.

Orbán Viktor Fidesz-elnök konzultálni szeretne azokkal a közgazdászokkal, akik néhány napja nyílt levélben szólították fel a parlamenti képviselőket, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetést. Közülük többen az Orbán-kormány időszakának magas rangú állami vezetői voltak. Írásuk szerint a Bajnai-kormány büdzséje “ugyanúgy rossz irányba viszi a magyar gazdaságot, mint a Gyurcsány-kormány által készített trükkös költségvetések”. Szerintük a mostani tervezet sem tartalmazza az évek óta szükséges reformokat, nem segíti a magyar vállalkozások versenyképességét, a jövő évi költségvetési hiányt pedig alultervezi.

Orbán azért tartana megbeszélést az aláírókkal, hogy megvitassák a költségvetés elfogadása után kialakult helyzetet.
A találkozóra pénteken kerül sor. Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter és MNB-elnök, Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, Szapáry György volt MNB-alelnök, Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke és Szász Károly volt PSZÁF-vezető jelenlétére számítanak.

A pénteki találkozó után Orbán Viktor és Járai Zsigmond tájékoztatja a sajtót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik