Belföld

A betelepülők ellen megy Miskolc

Miskolcon ezentúl csak annyian költözhetnek be egy lakásba, amennyinek jut hat négyzetméternyi hely. Ezzel a rendelettel próbálják megakadályozni, hogy többen települjenek be méltatlan körülmények mellett a külvárosokba.

A miskolci önkormányzatban egyhangúlag fogadták el azt a rendeletet, amely korlátozza, hogy egy városi lakásba hányan költözhetnek be – írja az Észak-Magyarország.

A rendelet kimondja, hogy egy embernek minimum 6 négyzetméternyi lakóterület kell, s ha nincs mellékhelyiség, fürdőszoba és konyha, akkor nem lehet a házba bejelentkezni. Ez utóbbi döntést azzal indokolják, hogy a külvárosok hétvégi házaiba túl sokan költöznek be.

“Van olyan lakás, amelynek az esetében huszonhat beköltözőről tudok. Sőt, nem egyedi eset, hogy a bejelentkezők ott is élnek az ötven négyzetméteren. Eddig nem sokat tehetett az önkormányzat, az okmányirodán dolgozóknak muszáj volt kiállítani a lakcímkártyát, nem volt olyan rendelet, ami ezt megakadályozta volna” – mondta Fodor Zoltán, az avasi lakótelep egyik önkormányzati képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik