Belföld

Visszatér a tavasz

A felhők közül több-kevesebb időre előbújik a nap, számottevő esőre sehol nem kell számítani, a hőmérséklet tavaszra emlékeztet.

A nyugat felől érkező felhőknek köszönhetően reggelre országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon eső, záporeső már előfordulhat, északkeleten párás, egy-két helyen ködös lesz a levegő. A délkeleti szél az északkeleti területek kivételével továbbra is többfelé lesz erős, a déli és a délkeleti megyékben helyenként viharos. A reggeli hőmérséklet 5-11 fok között alakul.

Délután az ország nagyobbik részén változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, északkeleten viszont erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű. A késő délutáni óráktól aztán délnyugat felől a Dunántúlon is egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék sehol sem várható, a délkeleti szél az északkeleti területek kivételével többfelé lesz erős, a Kisalföldön illetve a magasabban fekvő területeken viharos lökések is elfordulhatnak.

A hőmérséklet a délutáni órákban általában 10 és 15 fok között alakul, de a felhős, párás északkeleti megyékben ennél hűvösebb, délen, délnyugaton pedig melegebb is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik