Belföld

H1N1: Egy nap alatt három magyar halott

Egy 18 éves fiú lehet a vírus legújabb áldozata. A karcagi kórházban elhunyt fiatal nem volt beoltva az újinfluenza ellen.
Baranyában ketten haltak meg.

Meghalt a karcagi kórházban egy 18 éves fiú, akinek szervezetében kimutatták a H1N1 vírust; a fiú az új vírus ellen nem volt beoltva – közölte az ÁNTSZ hétfőn.

Ő a tizedik magyarországi áldozat, akinek halála összefügghet az új influenzavírussal.

még két halott

Újabb két haláleset történt, amely összefüggésbe hozható az új vírussal – közölte az ÁNTSZ hétfőn.
A sajtóosztály szerint mindketten a Baranya Megyei Kórházban haltak meg. A közlés szerint egyikük egy 83 éves férfi, ő november 25-én halt meg, a másik egy 52 éves férfi, aki már az új influenza fertőzésével került kórházba.

A fiúnál, aki egy szociális otthon lakója volt, a halála után derült ki, hogy a szervezetében jelen volt az új influenza vírusa, azonban a boncolási jegyzőkönyv még nem készült el – mondta el az ÁTNSZ sajtóosztálya.

Közölték azt is, hogy a fogyatékos fiú csak a szezonális influenza ellen kapott védőoltást, a H1N1 ellen nem.

Az origo internetes hírportál szerint a fiú a tiszafüredi otthonból került kórházba, eredetileg nem a vírus miatt. A fiú édesanyja az internetes újságnak elmondta, hogy gyermeke november 21-én halt meg. Az édesanya szerint fia halálának nem volt köze az vírushoz, nem volt fertőzött sem ő, sem más az otthonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik