Belföld

Az áldozatokra emlékeztek Pécsen

Egy perces néma felállással emlékeztek a múlt hét csütörtöki lövöldözés halálos és sebesült áldozataira a Pécsi Tudományegyetemen hétfőn.

A hallgatói önkormányzat felhívására a diákok és az egyetem dolgozói valamivel dél előtt egy percre az intézmény minden karán félbeszakították az oktatást, hogy közösen gondoljanak az elhunyt hallgatóra, és mielőbbi felépülést kívánjanak a kórházban fekvő sérülteknek.

KÉPGALÉRIA

KÉPGALÉRIA

Az orvostudományi kar aulájában hatalmas vászonra vetítették a lövöldözésben meghalt 19 éves kaposvári gyógyszerészhallgató fényképét, amely alatt egy fekete terítővel borított asztalon gyertyát gyújtottak az emlékére. Ezután gyógyszerészhallgatók vezetésével menet indult az aulából a gyógyszerészeti intézet Rókus utcai épületéig.

Csütörtökön a pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató maroklőfegyverrel megölte egy 19 éves csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik