Belföld

Választási kiskapukat nyit az MSZP

Elkezdődött a harc azért, hogy néhány más politikus mellett Donáth László, Kökény Mihály és Szabó Zoltán is befutó helyet kapjon a szocialista párt választási listáján - írta a Népszava.

A lap elnökségi tagoktól úgy tudja, hogy a jövő évi költségvetés zárószavazásáig, hétfő estig egyetlen nevet sem írnak le, és hivatalosan nem is beszélnek arról, kik kerülnek fel az országos listára. A Népszava írása szerint az MSZP választmánya a lista első helyeit korábbi határozatával már betöltötte ugyan, de a párton belül szinte mindenki tudja, hogy a „kiskapukat” ki kell nyitni. Elsősorban azért, mert szakpolitikusok nélkül, különösen, ha ellenzékben lesznek a szocialisták, nem lehet nekivágni a ciklusnak.

A Népszava szerint előfordulhat, hogy Suchman Tamásnak sem kell a parlamenttől elköszönnie. A lap saját értesüléseire hivatkozva közölte: Lendvai Ildikó pártelnök, Szekeres Imre elnökhelyettes és Veres János elnökségi tag megyei lista élén áll, de területi listát vezet Molnár Csaba kancelláriaminiszter, illetve Botka László szegedi polgármester is, aki a kampányban a párt egyik arca lesz.

Arról nem határozott a választmány, ki álljon a névsor élén, mára azonban néhányan elképzelhetőnek tartják, hogy a választási listát nem a miniszterelnök-jelölt fogja vezetni. Dobogós helyet kap Kovács László leköszönő EU-biztos és az élbolyban lesz Gyurcsány Ferenc, akire a kampányban számítanak a szocialisták – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik