Belföld

Miskolc is csatlakozik a pécsi megemlékezéshez

A Miskolci Egyetem hallgatói is emlékeznek és tiltakoznak a pécsi tragédia után.

A Miskolci Egyetem (ME) Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzata csatlakozik a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által kezdeményezett gyertyagyújtásos tiltakozáshoz és megemlékezéshez a Pécsi Tudományegyetemen csütörtökön történt tragédiát követően – közölte Hircsu Ákos, a ME-HÖK alelnöke az MTI-vel pénteken.

A hasonló eseteket – véleményük szerint – csak akkor lehet megelőzni, ha a társadalom valamennyi tagja elutasítja az ilyen cselekményeket és osztozik az érintettek fájdalmában – mondta a hallgatói önkormányzat alelnöke.

Hircsu Ákos tájékoztatása szerint arra kérnek minden miskolci egyetemi polgárt, és az üggyel szimpatizálókat, hogy hétfőn a gyilkosság időpontjában az egyetemi főbejárat előtt gyertyagyújtással és a kegyelet virágaival demonstrálva utasítsák az erőszakot, és fejezzék ki együttérzésüket.

A pécsi felsőoktatási intézményben egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. A gyilkost a rendőrök elfogták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik