Belföld

Adócsalás miatt nyomoznak a ScienNetnél

A Vám és Pénzügyőrség adócsalás gyanújával nyomoz a rejtélyes tulajdonosi körű ScienNet törzsvásárlói hálózatnál. A rendszernek mára több mint 350 ezer tagja van, sokuk több százezer forintot adott bele az üzletbe - írta a Népszabadság.

A Vám és Pénzügyőrség (VPOP) csütörtökön rajtaütött a hálózaton, illetve a hazai szervező Headmin Kft.-n, a cég szervereit lefoglalták, és több személyt is őrizetbe vettek.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője csak annyit közölt, hogy egy külföldön bejegyzett, Magyarországon törzsvásárlói klubot szervező céggel szemben fennáll a gyanú, hogy több százmillió forintos adóhiány keletkezett nála. Az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy személyt, őt jelenleg kihallgatják.

A hivatalosan kizárólag Magyarországon létező (de külföldön is szerveződő) ScienNet törzsvásárlói hálózatot a Headmin Kft. üzemeltette eddig – a cég neve tavaly még ScienNet Hungary volt -, ám a Headmin tulajdonosi köre sem ismert: tulajdonosa a Cipruson bejegyzett Sciennet Holding Ltd. A 2006 szeptemberében indult törzsvásárlói csoport 2008 őszétől kapcsolt nagyobb fordulatszámra: fél év alatt megháromszorozódott a tagjai száma – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik