Belföld

A házelnök is gyászolja a pécsi áldozatot

Katona Béla, az Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki a Pécsett történt tragédiában elhunyt áldozat hozzátartozóinak, az egyetem vezetésének, dolgozóinak, valamint hallgatóinak csütörtökön.

A házelnök Gábriel Róbertnek, a Pécsi Tudományegyetemen rektorának címzett gyásztáviratában úgy fogalmazott: az egyetem falai otthon adnak a tudásnak, a tanulásnak, olyan biztonságos közeget, mely a jövő életre készülést szolgálja.

Amikor egy ilyen biztonságosnak remélt közegben egy fiatal ember ámokfutó lövöldözés áldozata lesz, mindnyájan megrettenünk – akár ismertük az elhunytat, akár nem.

“Tudom, ilyenkor nincsenek vigasztaló szavak, amelyek enyhülést hozhatnának a gyászoló családnak, barátoknak, közeli és távoli ismerősöknek. Mégis, kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki együttérzésemet a meggyilkolt fiú családjának, az egyetem vezetésének, a hallgatóknak és dolgozóknak” – írta Katona Béla.

A Pécsi Tudományegyetemen csütörtökön egy hallgató maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát és többeket megsebesített.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik