Belföld

MSZP: mutyizásért kapott autót és irodát Szijjártó

Példa nélküli egy MSZP-s képviselő szerint, hogy a Fidesz egyik arca több milliós juttatásokat kapott, miközben a támogatásokat manipulálta Győrben.

Az MSZP szerint a magyar önkormányzati rendszerben példa nélküli, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője győri önkormányzati képviselőként irodát kapott az önkormányzattól a városházán, és még az önkormányzat egyik szolgálati autóját is használhatta.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: nem volt még arra példa, hogy önkormányzati képviselő önálló infrastruktúrával rendelkező irodát kapjon egy városházán, és használhassa az önkormányzat szolgálati autóját.

Véleménye szerint ezek a juttatások összességükben több millió forintot tesznek ki. De milyen munkát végzett ezért Szijjártó Péter a városért azon kívül, hogy helyi fideszes cégeknek “mutyizott ki” különböző támogatásokat? – kérdezte.

A győri önkormányzat sem irodát, sem szolgálati autót nem biztosít Szijjártó Péternek – közölte a Fidesz sajtófőnöke az MTI-vel arra reagálva, hogy Török Zsolt (MSZP) hétfőn azt mondta: példa nélküli juttatásokat kapott Szijjártó Péter. Havasi Bertalan közleményében azt írta, hogy a Fidesz elnöki stábjának vezetője jogi lépéseket tesz Török Zsolt “újabb valótlan állításai miatt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik